1. Anasayfa
  2. Bülten
Trendlerdeki Yazı

ASUS IoT, Computex 2024’te NVIDIA Jetson’dan Güç Alan Kapsamlı Sınır Bilişim Yapay Zeka ve AIoT Portföyünü Tanıttı

ASUS IoT, Computex 2024’te NVIDIA Jetson’dan Güç Alan Kapsamlı Sınır Bilişim Yapay Zeka ve AIoT Portföyünü Tanıttı
ASUS IoT, Computex 2024’te NVIDIA Jetson’dan Güç Alan Kapsamlı Sınır Bilişim Yapay Zeka ve AIoT Portföyünü Tanıttı
0

ASUS IoT, Computex 2024’te NVIDIA Jetson AGX Orin tarafından desteklenen PE2100N serisi sınır yapay zekâ sistemlerini ve NVIDIA Jetson Orin NX veya NVIDIA Jetson Orin Nano modülleri tarafından desteklenen PE1101N serisini duyurdu. Yeni seri, 275 TOPS’a kadar yapay zekâ performansı sunan kapsamlı NVIDIA Jetson Orin serisinden güç alarak yapay zekâ geliştiricilerine makine görüşü, otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV), otonom mobil robotlar (AMR) ve akıllı video analiz uygulamaları dahil olmak üzere çeşitli endüstriyel uygulamaları yerine getirmek için kolaylaştırılmış ve zahmetsizce yapılandırılabilir sistemler sağlıyor. Geleneksel bulut yöntemlerinden daha iyi performans gösteren bu yeni seri, daha yüksek hız, daha güçlü güvenlik ve önemli maliyet tasarrufu ile sınırda veri işlenmesini mümkün hale getiriyor.

ASUS IoT PE2100N serisi: NVIDIA Jetson AGX Orin ile yüksek performanslı sınır yapay zekâ sistemleri

Yepyeni ASUS IoT PE2100N serisi, SWaP için optimize edilmiş bir tasarıma sahip olmasının yanında -25°C ila 70°C arasında değişen sıcaklıklara dayanıklı. NVIDIA Jetson AGX Orin kullanılan bu çözüm güçlü yapay zekâ çıkarımı için tasarlandı. Verimli ve sessiz fan soğutmalı PE2101N, ayıklama makineleri, otomatik optik denetim (AOI), kusur denetimi ve nesne tanıma gibi endüstriyel uygulamalardaki yoğun işlem ihtiyaçlarını karşılıyor. Fansız PE2100N, madencilik ve fabrikalar gibi zorlu ortamlar için tasarlandı.

NVIDIA Arm tabanlı bir CPU ve yerleşik bir GPU’dan yararlanan PE2100N serisi, enerji tasarruflu otonom makinelere güç sağlamak için mükemmel. CANBus, LAN ve PoE bağlantı noktaları dahil olmak üzere kapsamlı giriş çıkış seçenekleriyle donatılmış olan seri, trafik yönetimi, akıllı güvenlik ve yol kenarı ünitesi uygulamaları için ideal.

Gelişmiş işlevsellik için PE2100N serisi, NVMe depolama ve 5G modülleri için M.2 yuvaları da dahil olmak üzere çoklu genişletme özellikleri de sunuyor.

PE2100N serisi, yükseltmesi kolay yapay zekâ bilişimi, daha fazla Linux dağıtımı seçeneği ve gelişmiş platform güvenliği ile artık üretime hazır olan en yeni NVIDIA JetPack 6 yazılım geliştirme kitini (SDK) destekliyor. NVIDIA JetPack 6 ayrıca, NVIDIA Jetson Orin modül sistemlerinde yapay zekâ uygulama geliştirmeyi hızlandırmak için tasarlanmış, önceden oluşturulmuş ve özelleştirilebilir bir hizmet paketiyle yakında kullanıma sunulacak olan yeni Jetson Platform Hizmetlerini de içeriyor.

ASUS IoT PE1101N serisi: Jetson Orin NX ve Orin Nano ile küçük ve fansız sınır yapay zekâ sistemleri

En yeni ASUS IoT PE1101N serisi, 130 x 90,2 x 72 mm’lik ultra kompakt boyutlarıyla çok yönlü kullanım olanakları sağlayarak akıllı şehirlerde, ulaşımda ve üretimde elektrikli araç şarj cihazları, yaya ve yolcu güvenliği ve daha fazlası gibi uygulamalar için alan kısıtlı ortamlarda kolay kurulum imkanı sunuyor.

PE1101N serisi, uzaktan giriş çıkış algılama cihazları ve genişletilmiş cihaz iletişimleri için CANBus, GPIO ve RJ45 gigabit Ethernet dahil olmak üzere çeşitli endüstriyel amaçlar için kapsamlı bağlantı noktaları ile donatıldı. Seri ayrıca WiFi ve Bluetooth® modülü eklemek için bir M.2 E-anahtarından ve ek depolama için bir M.2 M-anahtarından yararlanıyor. Kablosuz modül sorunsuz bulut bağlantısı sağlarken, hızlı veri iletimine sahip harici M.2 2242 NVMe, sınır bilişim için yeterli veri depolamayı gücü sunuyor. Bu haliyle seri, ultra kompakt bir sınır yapay zekâ bilişim cihazı için ideal seçim.

Geleceğe uzanan kapsamlı ürün ve teknik destek

ASUS IoT, müşterilerine uzun vadeli ürün ve teknik destek sunan kapsamlı ar-ge deneyimine ve sağlam bir tedarik zincirine sahip. Hem PE2100N serisi hem de PE1101N serisinin ilk örnekleri Ağustos 2024’ten itibaren hazır olacak.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hep beraber teknoloji haber‘da tartışalım.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir