1. Anasayfa
  2. Haber
Trendlerdeki Yazı

WhatsApp ve Telegram’ın sonu mu geliyor? Google’ın yeni mesajlaşma sistemi RCS için Apple’ı ikna etmesi gerekiyor!

WhatsApp ve Telegram’ın sonu mu geliyor? Google’ın yeni mesajlaşma sistemi RCS için Apple’ı ikna etmesi gerekiyor!
WhatsApp ve Telegram’ın sonu mu geliyor? Google’ın yeni mesajlaşma sistemi RCS için Apple’ı ikna etmesi gerekiyor!
0

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Google, uzun zamandır yeni mesajlaşma sistemi olan RCS (Rich Communication Service) ile gündemden düşmüyor. WhatsApp ve Telegram’ın sonunu getirebilecek bu teknoloji için şirketin Apple’ı ikna etmesi gerekiyor.

Google’ın mesajlaşma hizmeti RCS nedir?

Geçtiğimiz yıllarda Android akıllı telefonlar için kullanıma sunulmuş olan RCS hizmetinin Türkçe anlamı Zengin İletişim Hizmetleri. Bu servis, iOS cihazların birbirleri ile mesajlaşmasını sağlayan iMessage ile benzerlik gösteriyor.

Mesajlaşma

RCS hizmeti ile birlikte karşınızdaki kişiye mobil veri ve kablosuz ağ üzerinden mesaj gönderebilir, dosya ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar da paylaşabilirsiniz. Bununla beraber diğer uygulamalardan aşina olduğumuz mesajın ne zaman okunduğu bilgisini de görebilirsiniz.

Öte yandan karşıdaki kişinin mesaj yazdığını gösteren canlı bir gösterge de RCS’nin özelliklerinden birisi. Elbette konuştuğunuz kişi bu hizmeti aktif etmediyse, yukarıda bahsettiğimiz tüm özellikler onun için geçersiz olur.

Google Mesajlar

RCS hizmeti ile gönderdiğiniz mesaj, uçtan uçtan şifreleme ile güvenli şekilde saklanır. Aynı zamanda bu özellik, mesajın ulaşma süresinde herhangi bir gecikme yaratmaz.

Apple, RCS sistemine karşı çıkıyor! Peki neden?

Google, son zamanlarda Android ve iOS arasında olan iletişim sorunları nedeniyle RCS hizmetini Apple’ın da kullanmasını istiyor. Ayrıca şirket, iki platform arasında uçtan uça şifrelemenin mümkün olduğunu savunuyor. Apple ise uzun zamandır yapılan RCS teklifini kabul etmiyor.

Google'ın RCS için yayınladığı reklam

Apple, RCS servisinin, telekomünikasyon şirketlerinin veri merkezini kullanması nedeniyle güvenli bulmuyor. Şirketin CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz yıl yapılan bir röportajda, kullanıcıların bu hizmeti istediklerini zannetmediğini söylemişti.

Google, Apple’ın RCS’yi kabul etmesi için “#GetTheMessage” adında bir ikna kampanyası başlattı. Şirket, bu kampanya ile birlikte şirkete birçok göndermede bulunda. Kısa zaman önce ise, RCS hizmetinin kaynak kodlarını dijital reklam panoları üstünde gösterdi.

Google

Büyük marka ve mobil operatörler, RCS hizmetini benimsedi. Bunu kabul etmeyen tek şirket Apple. Teknoloji devinin bu teklifi kabul edip etmeyeceği bilinmiyor. Google’ın şirkete karşı yaptığı karşıt reklamlar ve baskılar nedeniyle Apple’ın da yakın zamanda RCS’yi desteklemesi bekleniyor.

Android telefonlarda RCS nasıl kullanılır?

Google, RCS hizmetini “Mesajlaşma özellikleri” olarak tanımlıyor. Android akıllı telefonlarda kullanılabilir olan bu özellik için Google Mesajlar uygulamasını indirmeniz ve gereken ayarı aktif etmeniz gerekiyor. Bunun için şu adımları takip edin;

  • Play Store üzerinden Google Mesajlar uygulamasını indirin.
  • İndirdikten sonra uygulamaya giriş yapın.
  • Arama çubuğu içerisinde sağ tarafta bulunan üç noktalı ikona tıklayın.
  • Listelenenler arasında “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  • Sohbet Özellikleri” bölümüne giriş yapın.
  • Sohbet özelliklerini etkinleştir” ayarını aktif hale getirin.

RCS ile sunulan özelliklerin WhatsApp ve Telegram’dakiler ile oldukça benzer olduğunu söyleyebiliriz. Apple bu hizmeti benimserse, iki uygulama da kullanıcı kaybı yaşayabilir. Peki sizler RCS ile mesajlaşma hizmeti hakkında neler düşünüyorsunuz?

googlegoogle rcsMesajrcstelegram

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hep beraber teknoloji haber‘da tartışalım.

https://shiftdelete.net/google-rcs-hizmeti-nedir

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir